Restaurant De Afslag

                           Vijfenveertigste blog op mijn kanaal Fabikant

                                           Restaurant De Afslag

Gisteren gingen we naar het restaurant De Afslag in Breskens. M'n pa trakteerde voor zijn 60ste verjaardag vorige maand. Normaal gingen we vorige maand gaan maar het was nog niet open. We spraken rond de middag af. Ik, Steffen, Julie, Cedric, Jana, Marcel, oma, nonkel Peter, ma en natuurlijk mijn pa waren erbij. We legden allemaal samen voor een invalzaag. Ik had mijn deeltje al gegeven op zijn verjaardag zelf. Hij was blij met het kaartje en de envelop.

Eerst begonnen we met het aperitief. Ik dronk een Sangria maar hij is niet opgeraakt omdat hij te groot was. We aten ook wat hapjes, kaasblokjes met mosterd en een minimix met bitterballen, frikandellen, bami’s, kipnuggets en kaaskroketten. Ik vond het heel lekker. Er mocht zelfs nog wat meer zijn. Na de hapjes ging ik wat spelen met Marcel in de binnenspeeltuin. Het was leuk.

Daarna was het tijd voor het voorgerecht. Als voorgerecht nam ik de tomatenroomsoep met balletjes. Het waren hele grote ballen. Na de soep ging ik opnieuw wat spelen met Marcel in het ballenbad. Ik ging ook af de glijbaan. Maar geraakte er niet goed af omdat het voor kindjes was, en ik ben geen kindje meer. Ik zat gelijk vast. Gelukkig ben ik er uitgeraakt, maar wel in slow-motion. Ik ben in totaal 3 keer van de glijbaan geweest.

Daarna aten we een hoofdgerecht. Ik koos voor biefstuk met friet en champignonsaus. Er waren niet zo heel veel champignons in de saus.

Toen ging ik gaan vragen of we konden minigolfen. De baas zei dat dit kon. Dus gingen Jana, Cedric, nonkel Peter en ik minigolfen. Steffen en Julie bleven bij Marcel en oma, ma en pa bleven binnen. Wij gingen dus minigolfen met z'n vieren. Er waren achttien minigolfbanen. Er zaten moeilijke banen tussen. Ik ben geëindigd met de meeste punten, 90 punten. Nonkel Peter had 85 punten en Jana had 83 punten, Cedric 63. Het was leuk maar wel moeilijk.

Na het minigolfen zijn we weer binnen beland. Mijn Sangria stond er nog altijd, onaangeroerd. Het was te veel voor mij. Ik ben blij dat ik hem niet heb opgedronken, anders was het niet goed gekomen. We dronken toen nog koffie, koffie verkeerd met veel melk waardoor hij rap koel was. Ik vond hem een beetje te koud want ik drink graag warme koffie. Ik nam ook chocomousse als dessert. De chocomousse was goed maar weinig. Er lag ook een trosje bessen op mijn chocomousse en witte chocoladeschilfers. Dat was lekker.

Als het dessert op was vertrokken we huiswaarts. Wij reden nog langs de Albert Hein voor Jana omdat zij nog Campina yoghurt nodig had. Ik heb ook nog iets voor mijzelf gekocht en dat is een fles van Bar-Le-Duc en nog een flesje Vifit.

Het was weeral veel te druk maar leuk druk. Het was weeral een keileuke dag voor Marcel en co. Het eten was keigoed maar juist wat weinig champignonsaus. De bediening was top! Ik geef ze een 10 op 10 en een kadertje er rond.

 Vriendelijke groetjes

Fabikant 

                           Tot de volgende blog/vlog op mijn kanaal!

Reacties

Populaire posts van deze blog

De MEGA mier

Je nam je frac

Verjaardagsmaartblog